This is part of a book’s table of contents.
Chapter One: North America The Fox and the Raccoon ..... 1 Song of the Mountains ......... 4 Little Feather Meets Bear ..... 7 Chapter Two: South America Kuma and the Big River......... 10 The Smallest Monkey ............ 12 Three Tree Frogs ................... 15 Chapter Three: Africa Marumbi Saves the Day....... 18 The Jumping Fish ................ 22 Father Lion and His Son ...... 25 |
A.North America | B.South America | C.Africa | D.Asia |
A.4 | B.7 | C.12 | D.25 |
A.Song of the Mountains. | B.Kuma and the Big River. |
C.Three Tree Frogs. | D.The Jumping Fish. |
【小題1】A
【小題2】C
【小題3】D
解析試題分析:這篇文章是關(guān)于一本書的目錄。
【小題1】細(xì)節(jié)題。根據(jù)文章Chapter One: North America可知,第一章是關(guān)于北美。故選A
【小題2】細(xì)節(jié)題。根據(jù)文章The Smallest Monkey ............ 12可知,如果你想讀最小的猴子,可以翻到第12頁。故選C
【小題3】細(xì)節(jié)題。根據(jù)文章The Jumping Fish ................ 22可知,如果在正在讀22頁的話,就是在讀跳躍的魚這個(gè)故事。故選D
考點(diǎn):日常生活類說明文
點(diǎn)評:本文的思路清晰,結(jié)構(gòu)明確。首先對文章的大致意思進(jìn)行了解。對于細(xì)節(jié)題,學(xué)生在理解全文的基礎(chǔ)上要對題目中關(guān)鍵字在文章中迅速定位,找到相對應(yīng)的出處,答題比較備選答案的區(qū)別及和文章信息最相關(guān)的是哪個(gè),即那個(gè)就為正確答案。
年級 | 高中課程 | 年級 | 初中課程 |
高一 | 高一免費(fèi)課程推薦! | 初一 | 初一免費(fèi)課程推薦! |
高二 | 高二免費(fèi)課程推薦! | 初二 | 初二免費(fèi)課程推薦! |
高三 | 高三免費(fèi)課程推薦! | 初三 | 初三免費(fèi)課程推薦! |
科目:初中英語 來源:英語教研室 題型:059
A Kentucky(肯塔基)family took a vacation to New York City. One day,the father took his son into a rather large building. They were surprised at everything they saw—especially(特別地)the elevator(電梯)at one end of the building.
The boy asked,“What’s this,Pa?”
The father answered,“Son,I have never seen anything like this in my life. I don’t know what it is!”
While the boy and his father were watching in surprise,an old lady walked slowly to the moving walls and pressed(按)a button. The walls opened and the lady walked into a small room. The walls closed and the boy and his father watched small lights above the walls light up. They went on watching the lights up in the opposite direction. The walls opened again,and a beautiful young lady stepped out.
The amazed(驚愕的)father quickly turned to his son and said,“Go,get your Mom here.”
1. Where did the family go?
_________________________________________________
2. Did the father see the elevator before?
__________________________________________________
3. How many people appeared in the passage?
__________________________________________________
4. Were the old lady and the young lady the same woman?
__________________________________________________
5.Why did the father want his son to get his wife there?
__________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英語 來源:英語教研室 題型:059
The boy asked, "What's this, Pa?"
The father answered, "Son, I have never seen anything like this in my life. I don't know what it is!"
While the boy and his father were watching in surprise, an old lady walked slowly to the moving walls and pressed (按) a button. The walls opened and the lady walked into a small room. The walls closed and the boy and his father watched small lights above the walls light up. They went on watching the lights up in the opposite direction. The walls opened again, and a beautiful young lady stepped out.
The amazed(驚愕的)father quickly turned to his son and said, "Go, get your Mom here."
1 Where did the family go?
_____________________________________
2 Did the father see the elevator before?
_____________________________________
3 How many people appeared in the passage?
_____________________________________
4 Were the old lady and the young lady the same woman?
_____________________________________
5 Why did the father want his son to get his wife there?
_____________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英語 來源:2012年人教版初中英語八年級下冊第六單元練習(xí)卷 題型:閱讀理解
A Kentucky(肯塔基)family took a vacation to New York City. One day,the father took his son into a rather large building. They were surprised at everything they saw—especially(特別地)the elevator(電梯)at one end of the building.
The boy asked,“What’s this,Pa?”
The father answered,“Son,I have never seen anything like this in my life. I don’t know what it is!”
While the boy and his father were watching in surprise,an old lady walked slowly to the moving walls and pressed(按)a button. The walls opened and the lady walked into a small room. The walls closed and the boy and his father watched small lights above the walls light up. They went on watching the lights up in the opposite direction. The walls opened again,and a beautiful young lady stepped out.
The amazed(驚愕的)father quickly turned to his son and said,“Go,get your Mom here.”
1.Where did the family go?
_________________________________________________
2. Did the father see the elevator before?
__________________________________________________
3. How many people appeared in the passage?
__________________________________________________
4. Were the old lady and the young lady the same woman?
__________________________________________________
5.Why did the father want his son to get his wife there?
__________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英語 來源: 題型:閱讀理解
查看答案和解析>>
科目:初中英語 來源: 題型:閱讀理解
閱讀與回答問題
請認(rèn)真閱讀下面短文,并根據(jù)短文內(nèi)容回答問題。
When George Washington was about six years old, he received a present—a hatchet(短柄小斧). George liked it very much. He carried it around and cut useless things. One day, in the garden, he unluckily cut a beautiful young cherry tree, a favourite of his father's. The tree died. The next morning, his father found the dead tree. He was angry and asked, “Who killed my tree?” But nobody answered him.
Just then, George came in with his hatchet.
His father asked, “George, do you know who killed that beautiful little cherry in the garden?”
George was in fear. He thought for a moment and then said, “I can't tell a lie, Pa. You know I can't tell a lie. I cut it with my hatchet.”
“Run to my arms, George. I'm so glad,” his father said. “You killed my tree, but you have told the truth, and this is more valuable(寶貴的)than a thousand trees.”
91. What present did George Washington get at the age of six?
_________________________________________________________________
92. What did George cut in the garden?
_________________________________________________________________
93. Why was his father so angry?
_________________________________________________________________
94. How did George feel after his father asked him about the little cherry?
_________________________________________________________________
95. What do you think of George?(自擬一句話作答)
_________________________________________________________________
查看答案和解析>>
湖北省互聯(lián)網(wǎng)違法和不良信息舉報(bào)平臺 | 網(wǎng)上有害信息舉報(bào)專區(qū) | 電信詐騙舉報(bào)專區(qū) | 涉歷史虛無主義有害信息舉報(bào)專區(qū) | 涉企侵權(quán)舉報(bào)專區(qū)
違法和不良信息舉報(bào)電話:027-86699610 舉報(bào)郵箱:58377363@163.com